DHS Blogg

Styret i DHS Styret i DHS

Eksamenstips

Eksamensperioden nærmer seg! her er noen gode tips for å holde hodet kaldt i noe som kan være en stressende tid.

De siste forelesningene er over og eksamensperioden nærmer seg nå med stormskritt. Det er lett å bli stresset, eller miste fokus når det føles som det er for mye pensum, eller om man tenker at man henger etter på lesinga. I håp om å roe nervene til de som føler på eksamensstresset har vi laget en liste med gode tips å følge både før, under, og etter eksamen.

Før eksamen

stressed.jpg

Ta strukturerte pauser

Gjør som på skolen, kjør 45min arbeidsøkt, 15min pause. Gjerne med litt frisk luft. Tiden bestemmer du egentlig selv, bare husk å gi deg selv noen gode pauser innimellom.

Prioriter søvn og trening

Det er viktig å gjøre ting som gir deg energi. Om du bare leser og gjør andre ting som ikke gir deg energi vil du gå tom og lesingen vil bli vanskeligere.

Snakk med noen som kan støtte deg

Det er viktig å være der for hverandre, kanskje sliter noen med det samme som deg. Snakk sammen, hjelp hverandre, og dere har større sjanse for å komme til eksamen med hodet kaldt og dermed yte bedre.

Snakk fag med folk

Diskuter fag med studievenner, både for å lære og å lære bort. Vi lærer alle på forskjellige måter, men å huske samtaler er ofte lettere enn notater og forelesninger. Husk at histstudentene arrangerer kollokvier på tirsdager og torsdager fram mot eksamen.

Orden på pensum

Hold orden på pensum. Det kan hjelpe deg masse på hjemmeeksamen om du alt vet hvor det meste står. Du kan for eksempel kategorisere det etter gamle eksamener.

Løs gamle eksamener

finn noen gamle eksamener, og løs dem alene eller diskuter dem sammen med andre. Sjansen for at du får en eksamen som er noe lik en som har vært før er ganske stor. Kanskje ikke ordrett lik men innholdsmessig er eksamener ofte like tidligere oppgaver.

 

Under eksamen

eksamen ntnu.jpg

Les gjennom hele eksamensoppgaven

Les gjennom hele eksamen. Er den delt inn i flere deler les alt, og disponer tiden din. Kan du velge mellom to oppgaver ta deg tid til å tenke over begge og hva du evt. kan skrive om i begge, og velg den der du kan mest.

Ta pauser

Også under eksamen er det viktig med pauser, to min luftetur, litt mat og drikke er viktig for konsentrasjonen. Dette har du tid til selv om det kanskje ikke føles sånn. Etter to min har du en ny driv og kanskje har du kommet på noe nytt.

Hold orden på oppgaven

Lag deg et tankekart eller en disposisjon. Hold styr på hva du alt har skrevet om og hva du enda mangler å skrive eller nevne i oppgaven. Har du flere oppgaver bør du holde styr på hvilke du har svart på og hvilke du mangler hele eller deler av.

Etter eksamen

Velg selv om du vil diskutere med andre

For noen kan det skape unødvendig usikkerhet og stress. Noen vil gjerne snakke om eksamen etterpå, mens andre ikke. Ha forståelse ovenfor hverandre på dette.

Gå videre

Si deg fornøyd med innsatsen og se fremover mot neste eksamen. Det er lov å feire litt mellom eksamener. Husk at det du har levert kan du ikke gjøre noe med, så gi deg selv et klapp på skulderen for at du har levert, og husk at du nå er et skritt nærmere sommerferie.

 
Les mer
Styret i DHS Styret i DHS

Påskenøtter fasit og vinner!

Svarene på alle Påskenøttene og vinneren av hele Rebusen

Da var påskerebusen over, og DHS-påskeharen har endelig nådd målet sitt (med et par ganske store omveier i løpet av turen). Før vi kårer vinneren av årets DHS-påskenøtter ønsker vi å gå gjennom svarene for hver av dagene.

Dag 1

Dhaulagiri_mountain.jpg

Vi skulle opp på hele 8167 moh. for de av oss som ikke vet den nøyaktige høyden på de 10 høyeste fjellene i verden var denne kanskje ikke åpenbar med engang, men vi skulle selvfølgelig til verdens syvende høyeste fjell Dhaulagiri som ligger i Nepal. Bokstaven for dag én var altså “D”.

Dag 2

Vi skulle videre til USA, med en rekke hint til hvor i verdens tredje største land vi befant oss. Byen deler navn med staten den ligger i, og er blant annet kjent for taxiene som går langs kanalene og elven som går gjennom byen. Svaret er Oklahoma City (i Oklahoma), og vi får da en “O”, og er en bokstav nærmere destinasjonen vår.

Dag 3

Dag tre kjørte vi på med en aldri så liten sangquiz. Syv sanger, oversatt til norsk, som til sammen stavet navnet på neste plass. Sangene var som følger:

Someone Like You - Adele, Eternal Flame - The Bangels, Locked out of Heaven - Bruno Mars, E.T - Katy Perry, Never Gonna Give You Up - Rick Astley, Galway Girl - Ed Sheeran, All Star - Smash Mouth

Ta første bokstav i hver av sangene og vi kommer til elven Selenga som renner gjennom Mongolia og Russland. For ordens skyld er også Senegal et godkjent svar, men uansett om du kom fram til Senegal eller Selenga, legger vi til en “S” i potten.

Dag 4

Tilbake til standard Påskenøtter. Byen er kjent for champagne, bilmuseum og den store gotiske katedralen sin. Vi skal til Frankrike, nærmere bestemt nord-øst i landet, der vi finner regionen Grand Est, der Reims er den største byen. svaret er altså Reims og vi får en “R” i det endelige endelige løsningsordet.

Dag 5

Det eneste vi fikk denne dagen var en haug merkelige tall: 13.412471, 103.866947. De mest observante klarte allikevel å se at dette var koordinater. Med et raskt søk på Google Maps, ser vi at vi befinner oss i Angkor Vat, det berømte tempelet i Kambodsja, og vi får dermed en “A”.

Kryssord.jpg

Dag 6

Dag fem var det tid for kryssord. her ser du fasiten på kryssordet. svaret er altså Indonesia. Den første bokstaven måtte man finne selv. Bokstaven vi tar med oss videre er “I”.

Dag 7

Siste dag skal vi igjen finne fram til en by. Denne byen har både vært nederlandsk og britisk, og har derfor også hatt et britisk, og et nederlandsk navn. En kjent gate i denne byen er også oppkalt etter en mur som stod der gata er i dag, som nederlenderne bygget for å beskytte seg mot urbefolkningen og andre trusler. Gata på norsk ville hete Mur Gata, Wall Street på engelsk, og vi befinner i New York. Den siste bokstaven i gåten er dermed “N”.

Svar og Vinner

Nidaros.png

Bokstavene våre så langt er DOSRAIN, det eneste som mangler er å sette dem i riktig rekkefølge. Etter et par forsøk med penn og papir skal man komme fra til svaret: NIDAROS! det var flere som klarte dette, så vi har trukket en vinner blant alle de som fullførte hele rebusen. Vinneren av årets DHS-påskenøtter, og premien på kinobilletter og et påskeegg fullt av godsaker, er…(dramatisk trommevirvel)… Haavard Langness Wenhaug! Gratulerer!

Vi håper dere likte påskenøttene som et alternativ for slab og quiz nå mens pandemien fortsatt herjer. Så ønsker vi i DHS-styret dere en fortsatt riktig god påske!

Les mer
Styret i DHS Styret i DHS

Den særnorske påsketradisjonen

neglebitende krim anbefalinger for påsken

bergenstoget.jpeg

Den norske påsken er full av tradisjoner. Hva skriker vel mer påske enn kvikk-lunsj, varm solbærsaft og solbrilleskille i ansiktet? Påsken er også en tid for å kose seg, om det så er i hjemmet, på fjellet eller ved sjøen. Over hele verden feires påsken på forskjellige vis, men noe som er ganske spesielt for Norge er at vi får en stor interesse for det fiksjonelle og kriminelle.

I 1923 ble det særnorske fenomenet påskekrim født da romanen Bergenstoget plyndret i natt ble gitt ut i påsken det året. Etter dette har det vært sterke tradisjoner for folk i norske hytter og hjem å sette seg i solveggen, stua, på senga eller på dass for å suge til seg side på side med krim. Om du er en av de som elsker et godt mysterie i påskeferien, men vet ikke hva du skal hive deg ut i har vi noen tips til deg i form av fem bøker, fem filmer, og fem serier.

Bokpermer du ikke klarer å legge fra deg.

·         Jo Nesbø: Harry Hole serien.

·         Agatha Christie: Og dermed var det ingen.

·         Hans Olav Lahlum: Menneskefluene

·         Ulf Bertil Sende: Gille.

·         Stieg Larsson: Millenniumstrilogien.

 Så gode du vil glemme popkornet

·         No country for old men. 2007

·         knives out. 2019

·         hodejegerne. 2011

·         The Shining + Doctor Sleep. 1980 og 2019

·         Detektiv Pikachu, 2019

Binge bort påskesola?

·         The night manager, 2016

·         Broadchurch. 2013, 3 sesonger

·         Broen, 2011

·         Tilståelsen, 2020

·         Den fjerde rytter, 2020  

Hvis du er ute eller noe litt mer historisk lesestoff, kan vi anbefale å ta en titt på listen over historiske bøker våre medlemmer har anbefalt i Historiske Boktips Med disse forhåpentlige interessante tipsene hilser vi i DHS-styret våre kjære medlemmer en god påske!

Les mer
Styret i DHS Styret i DHS

Vi Feirer Kvinnedagen!

Her hedrer vi kvinner som har pushet grenser og vært en drivkraft bak utviklingen

I dag ønsker vi i styre å skrive en liten hyllest til dere kvinner her i DHS. Dette er en dag for refleksjon, for vi har mange sterke kvinner og menn å takke for at vi i dag lever i et så likestilt Norge (og til dels verden) som det vi lever i dag. På tross av at vi enda ikke er i mål, så har vi kommet langt og det på relativt kort tid. Så i dag er dagen for å sende melding til en sterk kvinne i ditt liv - det kan være en mor, søster, bestemor, venninne eller kjæreste. Under har vi valgt ut noen kvinner som på hvert sitt felt har brukt sin rolle til å pushe grensene for hva kvinner kan si, gjøre og jobbe med.

 
Gro_Harlem_Brundtland.jpg

Politikk: Gro Harlem Bruntland

Norges første kvinnelige leder av arbeiderpartiet, og enda viktigere - Norges første kvinnelige statsminister. I 1998 ble hun valgt som generaldirektør for Verdens helseorganisasjon, og hun mottok tittelen som Policy Leader of the Year for koordinering av SARS-utbruddet i 2003. Hun har siden sittet i styret i UN Foundation og vært Health Policy Fellow ved Harvard University. Hun har altså vist at en som kvinne kan oppnå stor politisk suksess.

 
Sandra_Day_OConnor.jpg

Juss: Sandra Day O’connor

Sandra Day O’Connor var den første kvinnen som ble utnevnt som dommer i den amerikanske høyesteretten i 1981, da hun ble valgt inn av senatet med et valgresultat på 99-0. Denne posisjon holdt hun fram til 2006. i 1995 ble hun innviet i National Women’s Hall of Fame. I 2009 ble hun i tillegg tildelt The Presidental Medal of Freedom Av President Barrack Obama. Justice O’Connor var kjent for sine omhyggelig gjennomtenkte og godt undersøkte meninger, og sine mange svingstemmer i viktige saker.

 
Dronning+Margrete.jpg

historisk: Dronning Margrete 1

Dronning Margrete I var Statsoverhodet og regjerende dronning under Kalmarunionen. Hun Fikk Erik av Pommern utnevnt til konge i Norge, Danmark og Sverige i 1397, og styrte hele den uoffisielle unionen på hans vegne selv etter Erik ble myndig. Dronningen Styrte med dette hele Skandinavia som ett, selv om hun ikke tok tittelen som dronning offisielt blir hun vanligvis omtalt som så, dog hun selv brukte tittelen «fullmektig frue og husbond og hele Danmarks rikes formynder».

 
Louisa_Martindale.jpg

Medisin: Louisa Martindale

Hun var en britisk lege, kirurg og forfatter. Hun var medlem av National council of Women og jobbet på det skotske Kvinners sykehus på Royaumont Abbey i Frankrike under første verdenskrig. Under andre verdenskrig jobbet hun som kirurg i London.  Mot slutten av sin medisinke karriere ble hun spesialist i tidlig behandling av livmorhalskreft med x-ray og hun holdt også foredrag i Storbritannia, USA og Tyskland. Hun var datteren av en aktiv suffragist og Louisa brukte selv sitt forfatterskap til å fremme medisin som en karrierevei for kvinner.

 
EmmaWatson.jpg

Kvinnekamp i dag: Emma Watson

Hun er kanskje mest kjent for sin rolle i Harry Potter-filmene, men jobber i dag hardt for likestilling og anser seg selv som feminist. Hun har blant annet vært talsperson for utdanning for kvinner i utviklingsland, kampanjen HEFORSHE og i 2019 var hun med på å lansere en hjelpetelefon for kvinner som var utsatt for seksuelt misbruk på arbeidsplassen. I sitt arbeid har hun hatt stort fokus på at feminisme handler om likestilling, og at det er like relevant for menn å anse seg selv som feminist som kvinner.

Les mer
Styret i DHS Styret i DHS

Historiske Bok-tips

Sesongen for Kakao og en god bok er ikke over enda, se DHS-ere sine bok-tips!

2021 har gitt oss mang en grunn til å holde oss inne. Denne uka var planen å dra på skitur, men da begynte det selvfølgelig å regne. Som vestlending får jeg hjemlengsel i slikt regnvær, men det varte tross alt ikke så lenge. Nå snør det visst igjen her i Trondheim – byen med fire årstider på en og samme dag.  Meeeen, det betyr jo også at sesongen for kakao, ullpledd og en god bok enda ikke er over. Vi har derfor bedt DHS-ere sende inn bok-tips på historiske bøker og biografier det er verdt å sette av tid til denne våren.

 
Leksikon om lysog mørke.jpg

Leksikon om lys og mørke

Jo-Ivar Holten, tipser om Leksikon om lys og mørke av Simon Strange. Denne boka handler om Henry Rinnan (rinnan-banden) og behandlingen av jøder i Norge under andre verdenskrig. Han syns det var en spennende bok, som var skrevet på en god og beskrivende måte, og at den virkelig fanger leserens oppmerksomhet. Den har også blitt gjort om til et teaterstykke som kan være vært å se etter.



råskapens Europa.jpg

Råskapens Europa

Jacob Andresen, tipser om Råskapens Europa av Keith Lowe. Han synes bildene i boka står godt til teksten og at de sammen gir et inntrykk som sitter igjen hos leseren. Boka fanger øyeblikkene på en veldig god måte og den visuelle fremstillingen gir et større inntrykk. Samt at den tar for seg veldig mange interessante beretninger og historier. 2.vk og etterdønningene av krigen er et interessant tema generelt.

The invention of Wings.jpg

The Invention of Wings

Eir Delphin, tipser om The Invention of Wings av Sue Monk Kidd. Denne boka handler om slaveriet i sørstatene. Boka er en roman, men den er basert på historiske mennesker. Historien er noe brodert, men var en fortelling som virkelig dro leseren inn og boka var helt nydelig. Boka gir også et godt innblikk i livet til de menneskene den handler om og leseren får følelsen av å bli kjent med virkelige mennesker og deres kamp for frigjøring. Den sterke historien gjør at det er vanskelig å legge fra seg boka.

Verdens Historie Med fortiden som speil.jpg

Verdens historie: Med fortiden som speil

Den anonyme historikeren tipser om Verdens historie: Med fortiden som speil av Terje Tvedt. Har ikke lest hele boka bare halve men hittil er den veldig bra og gir gode vibber.

The song of Achilles.jpg

The Song of Achilles

Dersom man liker antikk historie og mytologi, anbefaler Ingvild Lekve The Song of Achilles av Madeleine Miller. Dette er en heller moderne vri på den kjente historien om Akilles og trojanerkrigen, sett fra perspektivet til Patroklus - kompisen/elskeren/søskenbarnet (spørs hvilken kilde man ser på) til Akilles. Dette er en ganske lettlest fortelling som fokuserer mye på hovedkarakterene, i tillegg som man får en annen tolkning av det kjente homeriske eposet.

Circe.jpg

Circe

Circe er den andre boka til Madeleine Miller og, slik som The Song of Achilles, er den satt i antikkens Hellas. Den handler om historien bak heksa Circe, som er best kjent fra eposet om Odyssevs. Her får man innblikk i bakgrunnen til den kjente heksa, samt som man møter andre kjente figurer fra gresk mytologi. Er man lei den regnfylte/snøfylte studiehverdagen (kommer an på dagen her i bipolare Trondheim), kan denne boka transportere deg til en heller solfylt fortid samtidig som man får en annen vri på en allerede kjent mytisk figur.

A treasury of Royal Scandals.jpg

A Treasury of Royal Scandals

A Treasury of Royal Scandals: The Shocking True Stories of History's Wickedest, Weirdest, Most Wanton Kings, Queens, Tsars, Popes, and Emperors av Michael Farquhar er en morsom, lettlest bok med mye sladder om forskjellige konger, dronninger, og andre ledere (som tittelen tilsier). Her kan man skaffe seg mange små fun facts som alltid er kjekt å ha i baklomma.

My own words.jpg

My Own Worlds

Kristin tipser om My Own Worlds av Ruth Bader Ginsburg, Mary Hartnett og Wendy W. Williams. En halv-selvbiografi om Supreme Justice Ginsburg. Blandingen mellom hennes egne ord og gamle verker, og Mary og Wendys input gjør denne boken veldig bra. Leseren får et godt innblikk i hvordan livet til en virkelig girlboss før sin tid er og boka er generelt virkelig inspirerende. I tillegg får du et innblikk i Amerikansk politikk og rettssystem. Boka er delt inn i flere deler, 5 til sammen og del 3 On Gender Equality: Women and the Law var nok den mest spennende men detter kommer nok av at jeg nettopp har sett filmen On Basis of Sex på Netflix som også anbefales.  

A promised land.jpg

Et lovet land

Rebecca anbefaler Et lovet land av Barack Obama. Denne boka er første bind av Barack Obamas selvbiografi. Boken er godt skrevet med fin flyt og Obama veksler elegant mellom beretninger om livet som ung identitetssøkende mann og lederen av den frie verden. 




Maria Beck tipser om Kongens nei av Alf R. Jacobsen, År null av Ian Buruman og Alt lyset vi ikke ser av Anthony Doerr. Dessuten også doku-såpe serien «Unser mutter, unser vater» norsk tittel «krigens unge hjarte» som handler om fem ungdommer før, under og etter 2vk. Beskrivelsene av bøkene er hentet fra nettet.  

 
Kongens Nei.jpg

Kongens nei

Spennende, interessant og lærerik bok. Selv om historien kan vær kjent for mange så er boken speket med detaljer som du kanskje ikke viste fra før av. Boka er formidlet på en underholdene måte. Boka har også blitt filmatisert for den dom foretrekker det. Den har 3,5 stjerner på Goodreades.



Alt lyset vi ikke ser.jpg

Alt lyset vi ikke ser

Boka byr på vakre metaforer og rike detaljer, den er veldig vanskelig å legge fra seg. Den handler om to parallelle historie, der den ene historien befinner seg i Frankrike og den andre i nazi-Tyskland. Den har fått 4,3 stjerne på Goodreades. Generelt en gripende bok.


år null.jpg

År null

Handler om siste året av krigen, når verden ligger i ruiner. Forfatteren prøver ikke finne noe løsning på problemene Europa hadde, men forteller heller historiene som de var. Denne boka har fått 3,9 stjerne på Goodreades.

Les mer
Styret i DHS Styret i DHS

Vinner av skrittkonkurransen!

Pilegrimsreisen er avsluttet

pilegrimsreise.jpg

Etter en måned med å gå rundt i Spania (hvem er det vi lurer, vi mente så klart Norge) har vi endelig en vinner!! Tora Aaker har kommet seg helt fra León til Santiago de Compostela. Om vi hadde gått denne turen i virkeligheten kunne vi nytt vakker Spansk natur, lært lokalhistorien til byene vi hadde stoppet i, og spist fantastisk mat. Dette er jo virkelig noe vi kan sette på bucket-listene våre, nå som vi vet det er mulig. Fordelen med å faktisk gjøre det i Spania er jo at det er litt varmere klima enn i Norge, særlig i februar.

small-images-santiago-compostela-2.jpg

Denne katedralen og byen har sammen med Roma og Jerusalem vært de viktigste pilegrimsmålene for europeisk kristendom. Akkurat Santiago de Compostela katedralen skal etter tradisjonene husholde relikvier etter Apostelen Jakob. Nå var det vel egentlig ikke på grunn av den religiøse verdien at vi gikk denne strekningen. Men heller på grunn av den historiske betydningen pilegrimsreiser har. Den første til å gå akkurat denne pilegrimsferden var biskopen Gottskalk i år 950. Den spanske delen av den lengre pilegrimsreisen som går helt fra León i Frankrike til katedralen nord-vest i Spania ble satt på verdensarvlisten i 1993. Takk til Wikipedia for god kilde, kan være verdt å sjekke opp andre plasser også. 

Vi vil takke alle som har bidratt og vi håper at folk syntes dette var litt gøy! Kanskje vi kan gjøre noe likt nærmere sommeren. Og igjen gratulerer til Tora som har blitt kontaktet og vil få et gavekort på 500kr på XXL.

Les mer
Styret i DHS Styret i DHS

Øk skrittmengden med minimal innsats!

10 tips for å øke skrittmengden din!

Skrittkonkurransen vår er godt i gang og mange er allerede på god vei til Santiago De Compostela (noen få er over halvveis allerede!) Det betyr selvfølgelig ikke at det er for seint å begynne nå. For å gjøre det enklere å komme i gang, har vi laget en liste med ti ulike måter for hvordan å øke skrittmengden sin med minst mulig innsats!

Santiago-de-Compostela.jpg

1. Gå av bussen et stopp for tidlig

2. Ta lese dagen en plass utenfor ditt eget hus og la føttene ta deg dit

3. Ta med sekken og gå til butikken når du skal handle

4. Lån hunden til naboen for en tur

5. Ta på votter og lue, å gå til jobb

6. Ha mobilen på deg når du tar vårrengjøringen

7. Inviter venn på kaffe to go, i stede for sittende kaffe date

8. Dra på bilde safari, lett måte å skaffe skritt og nye bilder til Insta.

9. Gå sammen noen venner og lag en rebus med litt avstander

10. Har du lest et kapittel i pensum eller vil prokrastinere litt, ta en tur til postkassen, runde i nabolaget er du på Dragvoll gå en liten runde rundt

Ikke glem å føre inn skrittene og annen aktivitet gjennom Denne linken. Du kan også følge med på fremgangen Her. Premien til den første som når målet er et gavekort på 500kr på XXL. Så bare fortsett å gå, ta frem skiene nå i vinterferien eller ta en joggetur, så sees vi i Santiago De Compostela!

Les mer
Kristin Mostad Kristin Mostad

Forsinket Nyttårstale

Hei alle dere flotte medlemmer i DHS. På tross av at det ikke ble noe julebord i fjor, eller noe forsinket julebord/nyttårsbord nå i januar/februar så tenkte jeg som styreleder uansett å skrive en liten tale til dere. Jeg hadde gledet meg til å se dere alle i finstasen og til at vi alle skulle synge fint eller stygt sammen av full hals til langt ut på natten. Vi får ta det igjen neste år, og synge dobbelt så høyt og kanskje også dobbelt så mye. For å bli ferdig med de kjipe nyhetene nå helt i starten før vi går over på noe litt hyggeligere, så ser det i år også heller dårlig ut for studietur. Denne skulle blitt annonsert på god gammeldags photoshop-vis på julebordet, og vi hadde gledet oss til jubelen som kommer etter. Grunnet dagens situasjon ser vi ingen gode muligheter for studietur til utlandet, og reiser innenlands blir fort for dyrt for studentlommebøkene våre. Vi prøver i stede å finne på noe annet hyggelig vi kan gjøre sammen om det lar seg gjøre.

Så over på det hyggelige. Vi i styret har selvfølgelig stemt over hvem som skal bli ny admiral og skal få ta del i admiralitetet. Dette er en person som har lagt mye arbeid og sjel i DHS og han tikker derfor av alle kraven for å bli en ekte DHS-admiral. Jeg som leder har selv hatt gleden av å sitte i styret sammen med denne personen, og vet med sikkerhet at studieåret 2019/2020 ikke hadde gått rundt uten nettopp han. Med dette er det nok allerede noen som begynner å skjønne hvem det er jeg snakket om. For styret var det i hvert fall ingen tvil om at han fortjener å føyes inn i rekken ved siden av Maria som ny admiral. Vi snakker da selvfølgelig om Jo-Ivar Holten!!! Gratulerer så mye, diplom og hatt venter deg og du skal selvfølgelig få døpes inn på riktig vis foran Tordenskjoldstatuen ved Vår Frues Kirke når vi får anledning til det. Da håper vi i styret at så mange som mulig blir med oss på å feire Jo-Ivar.

Jeg vil avslutte denne talen/innlegget med å si at vi i styret håper at det går mot bedre tider, og at vi vil få muligheten til å arrangere fine arrangement utover våren. Vi gleder oss til å kunne møte dere alle igjen, og på vegne av styret vil jeg også minne dere på at vi er her for dere. Det er bare å ta kontakt med en av oss eller Tordenskjold om dere ønsker å prate om noe, har noen gode ideer til arrangement eller alt annet mellom himmel og jord. Vi jobber hardt for at dere skal kunne se tilbake på flotte studieminner fra deres tid i DHS.

Hilsen deres styreleder!

Les mer
Styret i DHS Styret i DHS

Skrittkonkurranse

vi går fra León til Santiago De Compostela

Hei alle sammen! Vi i styret tenkte at en fin måte å få oss og dere til å være mer utendørs og få litt frisk luft nå når vi må holde oss mye hjemme er en liten konkurranse!! Denne gangen blir det en skrittkonkurranse hvor du legger inn hvor mange skritt du har i løpet av dagen. Du kan også legge inn hvor mange timer/minutter du har jogget, syklet, gått på ski og andre treningsformer i skjemaet som vil regne ut hvor mange skritt det tilsvarer.

Gå-konkurranse.png

Målet er at vi skal «gå» fra León til Santiago de Compostela. Dette er en del av en pilegrimsreise som har blitt gått i mange historiske år. Den første som klarer målet, vinner et gavekort på 500kr på XXL!

Hvordan funker konkurransen?

Hver dag går du inn via denne linken og fyller inn skjema.

Skriv inn brukernavnet ditt, her er det VELDIG VIKTIG at dere bruker nøyaktig det samme navnet hver dag, til og med store om små bokstaver må vær det samme, om ikke funker ikke regnearket som det skal. Bruk derfor NTNU brukernavnet deres, så er vi sikre på at dere alle heter forskjellige navn.

Så er det bare å sende inn skjema også kan dere følge med på framgangen til dere og andre i dette skjema: Se Fremgangen Her er det to sider i et excel dokument, det er siden som heter graphic som er framgangs siden.

Denne konkurransen vil pågå i ca. 30 dager, eller til den første personen har nådd målet. Altså hvor lang tid det tar kommer an på hvor mange skritt dere tar. Vi stoler på at dere som sender inn skjema skriver det sanne tallene deres. Men det kan være vi tar stikkprøver av og til for å sjekke at folk faktisk har gått det de sier de har gått. Derfor er det viktig at dere selv kan dokumentere det på noe vis. Bilde av skrittene på mobilen for eksempel, eller et skjermbilde av runden dere har gått på ski fra en app, osv. Om vi finner noen som har jukset så mister de sjansen til å vinne gavekortet. 

Vi håper dette er en god motivasjon for å komme seg litt opp fra leseplassen og ut av hybelen. Lykke til med skrittene!!

Les mer
Styret i DHS Styret i DHS

Velkommen til nytt semester med DHS!

Velkommen til et nytt år med DHS! Håper alle har hatt en fin juleferie, og nå er klare for nye Zoom møter og Collaborate forelesninger. Vi hadde selvfølgelig håpet på at situasjonen etter jul ville bli slik at vi kunne ha våre vanlige arrangementer som quiz og slabberas, men vi velger å holde oss positive og vil forsøke å holde digitale arrangementer der det er mulig, eller være utendørs når det er forsvarlig.

Det var planlagt et julebord/nyttårsfest i februar som dessverre må avlyses, da styret muligens var litt vel optimistiske på hvordan det nye året ville bli. Vi starter allikevel sterkt med Zoom Quiz allerede onsdag 20. januar, med flere andre arrangementer som planlegges fortløpende ettersom situasjonen endrer seg. Mer info om Quiz kommer på Facebook og Instagram.

COVID-2021-blog.jpg
Les mer