DHS Blogg
Åpent brev fra styreleder, oppdatering om hva vi holder på med i styret
Oppdatering fra styreleder om tiden som har vært og tiden fremmover
Siden jul har det skjedd mye gøy i Det Historiske Selskab! Vi har blant annet fått avholdt jubileum, og vi har vært på studietur. Men til tross for dette så skjer det alltid mer i kulissene enn hva som synes fra utsiden, og i et ønske for at det skal være mer åpenhet fra styret vil vi derfor komme med en liten oppdatering om hva vi har gjort siden jul, samt litt hva vi prøver å jobbe med nå.
En stor endring etter jul er at vi har fått et nytt styremedlem. Sander valgte å gi seg som styremedlem, og vi takker han for den innsatsen han gjorde for styret i løpet av tiden han var med. Dermed har vi også tatt opp et nytt styremedlem for å fylle rollen til Sander, og til den valgte vi å ta opp Hera, som var en av kandidatene til rollen på generalforsamlingen i høst. Hera har derfor nå rollen som styremedlem i styret, og vi er glade for at denne overgangen gikk veldig bra.
En annen ting vi for tiden jobber med er å forbedre samarbeidet vårt på tvers av linjeforeningene på instituttet. Tidligere har DHS samarbeidet med både Theodor og Kultura, men nå jobber vi for å få innledet et nytt samarbeidsprosjekt sammen med dem, pluss Ilion og MAST linjeforening. Disse linjeforeningene er alle foreninger med en eller annen tilknytning til historiefeltet, og mange av deres medlemmer tar felles fag med DHSere. Ved å kunne få til et samarbeid på tvers av foreningene vil det kanskje bli både flere som man kjenner til i for eksempel HIST1000 forelesninger, samt at det kanskje blir lavere terskel for oss historiestudenter å ta fag som egentlig hører til kulturminneforvaltning. Vi har nylig startet å jobbe med dette samarbeidet, så vi regner med at dere kommer til å merke mer til det fra neste semester av.
Til slutt vil jeg også dele våre tanker for DHS fremover, og noen ting som man kan glede seg til. For de som har savnet salg av merch i år, så har jeg en gladnyhet å komme med. Vi håper å få tatt bestilling for ny runde mer merch over sommeren! Vi prøvde å få dette til tidligere i år, men vi har hatt litt trøbbel med kontakten med de vi i utgangspunktet skulle bestille merch gjennom. Nå ser det dermed ut til å ordne seg med en annen leverandør, så vi håper å kunne ta bestillinger snart!
Som vanlig på slutten av året ser vi at deltakelsen på våre arrangementer går veldig ned. I år håper vi kanskje å få noe svar på hva folk tenker om arrangementene våre, og om DHS generelt, så vi som linjeforening kan bli enda bedre. Vi er her for dere studenter, så vi ønsker at vårt tilbud til dere skal være så bra som mulig, og at det er et tilbud dere faktisk vil benytte dere av. Hvis vi får bedre innsikt i dette så håper vi at vi ser at det er enda flere som vil delta på arrangementer. Derfor vil det senere i år komme en spørreundersøkelse vi håper så mange som mulig vil svare på!
Dette var alt for denne gang, nå ser vi frem mot sommeren og ønsker dere alle lykke til med både eksamen, og innlevering av bachelor og master!
Med vennlig hilsen,
Tobias Sørensen
Reisebrev fra Budapest
Det Historiske Selskab har vært på en Faglig-Sosial tur. Denne gangen gikk turen til en av Midt-Europas største og mest historierike by, Budapest
Parlamentet i Budapest
Er den største bygningen i Ungarn, kanskje også en av de mest estetiske pene bygningene.
Kjært barn har mange navn... satt sammen til ett, Budapest. Med bydeler like varierte som landets historie var vi sikre på at turen ville passe kultursultne historikere fra DHS perfekt. Historien til Budapest kan vanskelig oppsummeres kort, men stikkord er Østerrike-Ungarn, Nazi-Tyskland og Sovjetunionen. Går man tilbake i tid kan man føre bydelen Buda sin historie tilbake til den romerske kolonien Aquincum. Under middelalderen ble Buda til Ungarns hovedstad, mens på andre siden av Donauelven vokste Pest frem som en handelsby. I 1873 ble byene slått sammen til én by. Og for en by det er!
En historisk rik by
Her vises det som var og det som er. (og kanskje det som kommer til å bli?)
Som historiestudenter var vi veldig fornøyde med beliggenheten på hostellet, som var i det jødiske kvarter. Vi bodde kun et par minutters gange unna den største synagogen i Europa, synagogen i Dohany, et vakkert bygg fleres av oss valgte å besøke. Området rommet på sin høyde en stor minoritet jøder, som utgjorde for litt over hundre år siden 20% av befolkningen i Budapest. Hostellet i seg selv var stille og koselig, med gode muligheter for å slappe av og være sosiale før kvelden ute på byen.
Første dagen bestod av litt nedbør
Men, blomster vokser ikke uten vann, er det noen som sier.
Den første dagen erfarte vi en mulig grunn til at romerne valgte å kalle området for Aquincum (den vannrike), for det regnet heftig under den guida turen vår. De lokale guidene var selvfølgelig klare for det og ga oss noen søte gule paraplyer. Noe annet de var godt forberedt på var å fortelle om Pest. Vi tuslet i regnet og fikk en god introduksjon om bydelen vi bodde i. Spesielt populær var Frihetsplassen med minnesmerker som forteller om de mange perioder Ungarn ikke har vært frie. Blikkfanget i plassen var krigsminnet bygget av sovjeterne. Rett bak hadde ungarerne bygget en statue av Ronald Reagan, noe vi koste oss mye med. Turen avsluttet vi kort tid etter guiden stolt hadde vist frem parlamentsbygningen, en ekte perle vi var nødt til å gå forbi flere ganger i løpet av turen.
Ronald Reagan og to DHS’ere i front
Parlamentet i bakgrunn
Dagen etter Pest var det Buda som sto på agendaen. Da reiste vi opp Budahøyden og gikk samlet inn i historiemuseet til Buda slott. Der inne kunne vi se gjenstander og ruiner fra de mange hundre årene slottet har eksistert. Etter det var vi frie til å tusle hvor vi ville. Noen valgte å bli en stund i Buda og blant annet se utsikten fra den flotte Fiskerbastionen, andre gikk inn i kunstgalleriet inne i selve slottet. Mange hadde andre ting de gjerne ville se i byen og koste seg med det. Det fikk man ekstra god tid til dagen etter, hvor planen var å ha ingen planer. Fridagen ble blant annet brukt på å besøke de kjente termiske badene, dra på museum, shoppe og besøke biblioteker. På kvelden møttes hele gjengen på en restaurant for et måltid spandert av DHS. En fin kveld med selvfølgen gulasj til forrett. Dagen etter avsluttet vi turen med et inntrykk da vi dro innom The House of Terror. Et museum for kommunisttiden i Ungarn.
“Se! Det står et ord jeg skjønner!”
“Kult, du må ha gått Historie for du er smart!”
Med alle disse inntrykkene skulle man trodd at vi var tilfredse med å dra hjem, men vi kunne nok ha blitt enda lenger. Det var midlertidig ikke mulig, for hjem til Trondheim måtte vi. Selv om vi hadde høye forventninger før turen ble vi mektig imponert. Vi fikk en smakebit på hva Ungarn sin kultur og historie har å by på og det smakte. Satt på spissen var turen til Budapest en ekte kulturfest!
“Hallo Mamma.”
“Ja, jeg storkoser meg på tur. Du skal få se så mange kule bilder når jeg kommer hjem!”
Brev og bilder av Joakim Kirksæther
Masterstudent i Historie
Tobias
Masterstudent på førsteåret
Hvorfor søke master?
Da jeg begynte på historie var jeg ganske klar på at jeg ville ta master etter jeg var ferdig med bacheloren min, og det angrer jeg ikke på. Master i historie gjør at du kan gå enda mer i dybden på det du er interessert i, og det er noe jeg synes har vært veldig spennende. Selve bachelorskrivingen var jo første gangen at man fikk jobbet selvstendig med historien om noe man selv ville studere, fremfor hva som var på pensum, og masteren er bare en enda mer omfattende bachelor. Med masteren kan du gå videre i dybden og finne ut av noe du selv ønsker å forske på. Noe av det jeg synes er morsomst med historie er å åpne dører. Ved å åpne dører finner du ut hva som er innenfor, og du kan utforske det innenfor døra og finne nye dører. Sånn sett er historie litt som å jobbe som detektiv, og det er noe av det jeg liker best med å kunne jobbe med min master.
Hva er bra med masterstudiet?
Magnus
Masterstudent på andre året
Det som er bra med masterstudiet er at en får en fastere sosial gruppe å være med. Igjennom bachelorløpet kan det oppleves noe flytende hvor folk faller fra eller kommer til. På masterstudiet blir en tildelt egen lesesal plass hvor en ofte møter andre masterstudenter i samme studie. Faglig gir det nye utfordringer, samt en spesialisering som en ikke hadde i bachelorløpet. En blir gitt en mulighet til å spesialisere seg innenfor et felt som trenger nettopp din forskning og din vinkling. I løpet av de to årene blir en mer sammensveiset med medstudentene og får bedre kontakt med forskningsmiljøene på instituttene. En får tid til å jobbe med et prosjekt, og nettopp masteroppgaven gjør deg mer attraktiv for arbeidsmarkedet, har jeg hørt. Gjennomføringen din av et stort forskningsprosjekt gir positive konnotasjoner, samt den analytiske kompetansen en blir gitt.
Hvilke arbeidsmuligheter har man?
Margrete
Masterstudent på førsteåret
Helt fra jeg startet på historie, første året på bacheloren, var jeg klart på at jeg ville gå master. Grunnen til det var at jeg ville bli lektor, og for å bli lektor måtte man ha master og PPU, og for å ta PPU måtte man ha master. Etter årene på historie har lektordrømmen endret seg litt, men jeg angrer likevel ikke på at jeg valgte master. Det man lærer i løpet av masterstudiet på historie åpner mange dører for yrkeslivet. Man kan faktisk bli både utenriksminister og taleskriver for utenriksministeren med en master i historie, tenk på det! Selv ønsker jeg å anvende min kunnskap fra historie enten i mediebransjen eller museumsbransjen samtidig som jeg har læreryrket i bakhand. Det er for eksempel mange med master i historie som jobber for NRK. Eksempler på sektorer man kan jobbe i er dermed arkiv, bibliotek, museum, skoleverket, offentlig forvaltning, forskning, media, interesseorganisasjoner, næringsliv og flere. Man kan også finne eksempler på hva tidligere masterstudenter i historie jobber med på NTNU sine nettsider. Det er viktig å tenke over hva man lærer på studiet, ikke bare historien, men også arbeidsmetodene man lærer. Ved å tenke over dette innser man at man kan være nyttig i veldig mange ulike sektorer, ikke bare de som omhandler historie.
DHS sitt 15-års Jubileum
Det Historiske Selskab. En linjeforening født ut av studenters hjerter, formet av landets fremtidige ledere, drevet iherdig videre igjennom generasjoner. Et samlingspunkt for unge lovende, et diskusjonsforum for historiske utviklinger, dagens samfunn og viktigheten av skum i øl.
Lange linjer kan dras, til Herodot, videre gjennom Olav den Hellige, for så å møte på Marie Curie, og helt frem til DHS sine mange Ledere, Nestledere og videre til Styremedlemmene. Alle er en del av den samme historien. Som historiestudent kan forfatteren av denne teksten meddele at noen av disse helt klart var viktigere for nasjonsdanning og utviklingene som sådan. Da snakker jeg selvsagt om DHS sine styremedlemmer, medlemmer samt bidragsytere.
Historien skal feires. Det Historiske Selskab sin historie skal feires. 15-år har gått, fort eller sakte vil jeg ikke bestemme. Vi samles for å minnes en tid som var, feire den som er, og diskutere den som skal bli.
Vi samles i ærverdige Banksalen. Vi skåler sammen den 11. Mars. Vi humrer og ler klokka 18:00.
Påmelding koster 500kr for medlemmer av DHS. Ikke-medlemspris er 600kr.
Påmeldingsskjema: https://forms.gle/jJ5QrBFXU66JuQtMA
Studietur til Budapest 2023 - DHS
Informasjon om studietur
Påmelding til studietur 2023 med DHS!
Årets studietur med DHS går til den svært historiske byen Budapest (for de mindre behendige i geografi, er det hovedstaden i Ungarn), en aldri så liten estetisk tilfredsstillende perle ved bredden av Donau. I kjent DHS-stil blir det ulike spennende arrangementer med et fokus på læring og sosialt samvær, oss historiestudenter i mellom. Så hvis du elsker barokk-arkitektur og storslagne slott mens du seiler nedover Donau og nyter en porsjon gulasj, vet du hva du skal gjøre; meld deg på!!
Påmeldingen er bindende, dette fordi det er store utgifter i forbindelse med arrangeringen av turen, og vi har behov for forutsigbarhet også med tanke på de begrensede plassene. For ordens skyld, er det 40 plasser, øvrige påmeldte vil havne på venteliste. Det vil også være førsteprioritet på plassene til de med DHS-medlemskap.
Vi drar 26 mars nedover med Norwegian, og tilbake til Gardemoen 31 mars. Slik at de som skal kan dra rett på påskeferie!
Turen koster per person 3750 kroner og betales til kontonummer: 6402 05 02213. Merk betalingen med fullt navn og mail.
Fristen for å melde seg på og betale er 10. mars, med mindre det blir fullt før det.
Her er linken til påmelding:
Søk til vår aktivitetskomité
Det er mulig å søke på vår nye aktivitetskomitée. Vær med på å bestem og arranger aktiviteter for linjeforeningens medlemmer. Studenters psykiske og fysiske helse har vært vist at kan være bedre. Og sosial aktivitet er påvist å være en god medisin for nettopp det. Vær med på å bedre vår studenthelse! Mulige aktiviteter kan være volleyball, ski, vanlig turgåing, frisbeegolf osv.
Komitéen ledes av aktivitetslederen vår: Bror Magnus de Vries. Søk da vel!
Søkere vil bli kontaktet og tatt opp gjennom et lavterskel intervju.
Søk her: https://forms.gle/55z9iPk7jGmNmpNh9
Frist for søknader 27. januar
Bok-tips inn i Juleferien
Her er noen boktips inn i jula!
De mange eksamene er på vei til å ta slutt, og julefreden faller over selv de mest stressede studentene. Bruker du ferien din på å lese bøker, så har vi spørt et knippe leseglade studenter om hvilke bøker de kan anbefale deg.
Halvdan Orning anbefaler:
Årene av Annie Ernaux
Årene av Annie Ernaux:
Annie Ernaux stakk av med årets nobelpris i litteratur, mye takket være mesterverket Årene. Med tanke på dette finnes det kanskje andre bøker som behøver publisiteten mer. Likevel gjorde boka såpass inntrykk på meg at jeg ikke føler jeg kan snyte den for litteraturverdens gjeveste pris: DHS’s bokanbefalingspalte
Årene er en slags kollektiv selvbiografi. Boka følger tiden Ernaux har levd i (fra 1940 til idag), men isteden for å fokusere på eget livsløp setter hun søkelyset mot de kollektive erfaringene. Som leser sitter man igjen med et inntrykk av at man ikke har lest historien om Ernaux, men om en person som nærmest kunne vært hvem som helst innenfor den gitte tidsrammen. Ernaux makter på imponerende vis å fange opp tidens gang, fortalt gjennom både små og store begivenheter, som alle setter sine spor i livene våre. Boka har et ekstremt nøkternt språk, tettpakket med skarpe velformulerte passasjer. På omlag 200 sider belyses det mer enn mange forfattere hadde klart i et helt trebindsverk.
To tomler opp fra meg!.
Ulrik Dager Sneve anbefaler:
Min Kamp (Bind 5) av Karl Ove Knausgård
Ulrik Dager Sneve anbefaler også:
Selvportrett av Eduard Leve
Min Kamp (Bind 5) av Karl Ove Knausgård:
Kan anbefale fente bind av Min Kamp av Karl Ove Knausgård. Man trenger ikke å lese noen av bindene verken før eller etter femmern for å ha glede av de drøyt 600 sidene med litteraturkunst. Knausgård leverer et driv og et språk som faller så naturlig på samme tid som det er sofistikert, slik at det aldri blir kjedelig. Dessuten vil den appellere ekstra til alle med sterke følelser for Bergen.
Selvportrett av Eduard Leve:
Der Knausgård bruker i overkant av 3000 sider på å fortelle om seg selv, gjør Leve det på 78. Noe slikt formulerte en anmelder seg en gang om denne boka. Den er fylt med kompakte og intrikate setninger som avslører nesten alle sider ved forfatterens liv. Etter å ha lest den vesle boken føler mange lesere at de kjenner franskmannen bedre enn sine beste venner, og kanskje bedre enn seg selv. Det kan framstå som provoserende og slapt forfatterarbeid for noen, men det er i hvert fall ikke så mye å risikere all den tid boka er så kort.
Kristin Mostad anbefaler:
En dag i desember av Josie Silver
En dag i desember av Josie Silver:
Om du er lei av pensum og trenger en bok som er veldig lett å lese er denne boken perfekt for deg. Dette er ingen Shakespeare men definitivt vært det om du trenger noe som går litt fort, som har en lett historie, som til tider kan være litt vell klissete. En veldig typisk julebok om du heller vil lese en bok enn å se enda en til Hallmark-film.
Magnus Ryen anbefaler:
The Sailor Who Fell from Grace with the Sea av Yukio Misima
Denne boken kan ligne på Lord of the Flies, men satt i en Japan etter andre verdenskrig. Den griper deg med utfyllende skildringer og handlinger som er vanskelig å bli opprørt over. Noe i mellomgulvet merker at dette er en bok som ikke er redd for å la deg kjenne på avsky. En guttegjeng som nærmer seg fjorten år gjør alt de kan for å bli voksne menn som ikke har emosjonelle tilknytninger til noe. Dette kaller de oppdraget og målet er en evig objektivitet. Fortellingen i boka viser Japan i en tid med Amerikansk innflytelse og hvordan en sjømann håndterer livet på havet i motsetning til livet på land. Boka er i seg selv interessant og bunnet i en Japansk kulturell stolthet. Forfatteren, Mishima, led også av denne stoltheten. Han tok livet sitt ved ritualet seppuku etter å ha fullført tetralogien om havet.
PS. Coveret hjalp veldig i kjøpet av boka.
Med det ønsker vi deg god lesing og ikke minst en hyggelig jul.
Ses
DHS fotball høstsesongen 2022
Her er en oppsummering av en halvspilt fotballsesong!
Første gang siden høsten 2019 var det klart for en ordentlig kampsesong for DHS fotball. Med påmelding i 7dentligaens 4.divisjon fikk vi prøvd oss mot både Gløshaugen og Dragvoll linjeforeninger. Vi møtte realitetene i første kamp mot Placebo, noe medisin greier, som overkjørte oss 9-1. Etter to år med bare trening og en treningskamp mot Theodor, Arkeologi, viste seg på Eberg denne dagen. Men vi lærte også at vi har en habil keeper, som klarer å holde oss under tosifret antall baklengsmål.
Kamp 2 var mot Marin FK, noe marinteknikk greier, en regntung dag på Eberg sine baner. Med en sterk første omgang var det fortsatt ganske jevnt. Men vi fant ut at et formasjonsskifte viste for mange tydelige svakheter. Dette med kombinasjon med tunge bein gjorde at det står oppført 11-2 tap i dommerens bok.
Kamp 3 var mot et lag med rart lagnavn, Janus B-for-beast-lag. Like rart som lagnavnet, var laget. Vi gikk dessverre her også på bananskallet å bytte formasjon etter pause og under flomlyset gikk vi på et 5-1 tap.
Kamp 4 var mot Dragvoll laget og en arg konkurrent, Eureka. De tar mye fra historiefaget og traver rundt på Dragvoll slik som oss. Kampen var intens, hvor blodige neser og harde taklinger ble utdelt. Etter hard konkurranse, med mål tjent gjennom defleksjon og nære utligninger ble det her et knepent 3-1 tap for våre dragvollnaboer.
Kamp 5 – Etter en gradvis bedre form og bedre resultater var DHS fotball på vei mot nye høyder. Det har surret rykter rundt lagets historie, hvor det ikke er notert en seier i tellende kamper siden opprettelsen av linjeforeningen for 15 år siden. Mandag den 3. oktober virket for mange en vanlig dag. Men før klokken rakk å ble 19:30 ble det her skrevet historie på Eberg sine bedriftsbaner. Et hederlig lag som tidligere har kjempet seg igjennom ydmykende resultater og i vær som ikke er lik bikkja, kunne nå rekke hendene i været og skrike sine jubelbrøl. Under kampen kom det til og med tilrop fra motstander lagets tilskuere som mente at de ikke kunne tape mot «et forbanna lag fra Dragvoll». Men jaggu om de gjorde. Jaggu om de gjorde kjære leser. Lobber fra god distanse, spisser som runder keeper og finter i fleng la sitt preg på denne kampen som vi kom seirende ut av, 5-3.
Kamp 6 var mot Nutrix og vi ble her dratt ned på jorden med et 9-0 tap. Ingen flere kommentarer.
Kamp 7 var mot Bævernes Ballklubb. Denne var preget av intensitet og en plagsom jevnhet. Vi hadde dem i vår hule hånd med en 5-3 ledelse, takket være bidrag fra “Høye-Lars” og “Toppscorer”- Lars Johannessen. Men ble dessverre opp hentet i løpet av tre minutter. Vi ente kampen skuffet over å tape 2 poeng, noe som kunne være en uvirkelig følelse i starten av semestret.
Kamp 9 var siste kamp før jul mot Placebo igjen og vi gikk denne dagen 8-2 tap, noe som var en forbedring. Men disse er en av divisjonens beste lag og enkelt spillere.
(Kamp 8 – ble en walkover grunnet at vi ikke hadde mulighet til å stille lag i høstferien)
Siste trening bilde
Alt i alt en god sesong i 7denterligaens nest siste divisjon. Med første seier i manns minne sier spillere og forfatter seg fornøyd. Målet for neste semester er flere poeng, og flere seiere.
Laget etter en treningskamp mot Erudio i -8 grader
DHS den siste tiden
Her er en oppdatering fra hva DHS har gjort så langt denne høsten
Generalforsamling
Etterfulgt av slab på kiegla
Den 21. september var det klart for Det Historiske Selskabs årlige generalforsamling i ærverdige D10. Hvem skulle velges som ny leder? Hvem skulle benkes? Hvem skulle takke ja til benkning? Nervøsiteten var til å ta å føle på. Før taler, avstemminger og billedtakinger, gikk det avtroppende styret gjennom året som var og den økonomien som det nye styret arver. Økonomien er stabil og året som var inneholdt studietur til Praha, de tradisjonelle aktivitetene som quiz og slab, og selvfølgelig julebordet vårt.
Så var det duket for valg av et nytt styre. Ved talerstolen var det flere som talte sin sak for å bli stemt inn. Under vanskelige økonomiske tider med strømpriser og krig i Øst-Europa, har det nye styret flere utfordringer å ta fatt på. Det betyr derimot ikke at linjeforeningen skal arrangere mye gøy og faglig spennende.
Quiz
Den 4. oktober var det duket for quiz med innvielse av den nye quizmasteren: Synne! Det var godt oppmøte og gode quizspørsmål. Det er ingen tvil om at quiz er noe vi historikere er glad i, da konkurranseinstinktet, hvisking og småpanikk fordi man har svaret på tunga kicker inn i det øyeblikket Synne stiller et spørsmål. Mange nøt god drikke mellom rundene, og stemningen var generelt på topp. Det var nok samtlige som ble overrasket over at Otto von Quizmark ikke stakk av med seieren denne gangen, men havnet på en andreplass bak de fantastiske Charles Taylors disipler (skribentens eget lag). Alt i alt en godt gjennomført quiz.
Slab
DHS hadde Slaberas på Kieglekroa den neste uka. Dette var også høstferie uken, og det ble derfor ikke satt opp et større arrangement. Slaberaset var ikke overfylt med folk, men det er gitt beretninger om at det absolutt var hyggelig å snakkes over en bever, mulvarp eller hamster, eller alkoholfri drikke som også er godt. Slaberaset er et viktig sted hvor historiske diskusjoner foregår, og tanker rundt studie og dens oppgaver, men også de sentrale tankene rundt det å være student og i det hele tatt det å oppleve livets mange opp og nedturer.
Kino
Torsdag den 20. oktober arrangerte DHS en kinofremvisning av Norges Oscar-kandidat Krigsseileren. Med godt oppmøte ble kinolerretet fylt med historien om en krigsseiler under andre verdenskrig spilt av Kristoffer Joner. Vi ble dratt med på historiske hendelser og dramaet som foregikk hjemme sant ute på havoverflaten. Etter filmen var den overordnede følelsen hos de fleste av vi hadde opplevd en vel gjennomført film. Noen ga uttrykk for at en skulle tro det var en krigsfilm, men at den hadde med mye utenfor den tradisjonelle krigsfilm-tropen. DHS kan anbefale alle interessert i historie å se denne filmen om en gruppe som var så viktig under krigen som i ettertid ble glemt og ikke tatt vare på av staten.
Halloween
Tirsdag den 25. oktober var det duket for DHS sin helt egne Halloween-fest på cafe 3B. Her dukket det opp studenter i alle slags kostymer, Patrick Bateman, Hermine, “The Rock”, Draco Malfoy med flere. Under arrangementet var det en gjettelek hvor deltakere førte hånden sin ned i en boks med noe uvisst i. Det ble også delt ut priser. Morsomste kostyme gikk til Jacob Andersen som var kledd som Alex DeLarge fra A Clockwork Orange. Beste parkostyme gikk til SvampeBob superheltene Havmannen og Blåskjellgutten, adaptert av [...] og [...]. Siste og viktigste pris, sexyest kostyme, gikk til Kristin Gjønnes.
Quiz nr.2
Det var igjen duket for spørsmål fra Synne på Den Gode Naboen. Gnistene fra hjernebarken kunne høres lang vei. Denne gangen var det “Teflonhjerne” som gikk av med Quiz seieren.
Senere vil de komme et innlegg om fotballsesongen hittil.
Hva kan du forvente den neste måneden:
Minervas
Tordenskiold dødsfest
Quiz
Julebord (med studietur kunngjøring)
Leder for Aktivitetskomite
Bli leder i vår aktivitetskomite!
Nå er DHS sin Informasjonskomite og Arrangementkomite oppe og går. Det stopper derimot ikke der. DHS har tidligere hatt aktivitetsdager og fjellturer med mer. Dette er noe vi ønsker å strukturere bedre, med opprettelsen av en Aktivitetskomite. Denne komitèen vil stå for linjeforeningens aktiviteter. (Les fotballaget går ikke under her) For å lage en aktivitetskomite trenger den en leder, og vi ønsker derfor å lyse ut denne stillingen. Har du lyst til at DHS skal ha flere aktiviteter som f.eks. skitur, vollyball, frisbeegolf, gamingkveld eller noe annet er det bare å søke. Som leder vil du få ansvar for komitemedlemmene dine og at aktivitetene går sin rette gang. Per dags dato har DHS et fotballag. Det står ikke noe i veien for å danne egne lag for de nevnte eksemplene eller andre aktiviteter. Det å være i aktivitet er noe som er viktig for mental og fysisk helse, men det er mange forskjellige måter å nå det på. Derfor står komitéen og lederen fritt til å løse dette på den måten som dere selv velger.
Vervet inneholder ikke noe stor arbeidsmengde, og om du har et ønske om å forbedre aktivitetstilbudet ved DHS vil det være til hjelp for deg og linjeforeningen. Det er et verv som er enkelt å kombinere ved studiet, i tillegg til at det er sosialt og gir deg lederkvaliteter.
Søk her: https://forms.gle/dtuiEBy2KuuNaTBd8
Søknadsfrist: Søndag 13.11 Kl.23:59